Dag van de Duurzaamheid 's-Hertogenbosch - PUSH THE BUTTON!

donderdag, 10 oktober 2019

Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente 's-Hertogenbosch in het kader van de "Dag van de Duurzaamheid" een aantal activiteiten in het Spoorzone-gebied. Men is druk doende om het programma in te vullen. Voor u als ondernemer is het mogelijk om nog bij deze dag aan te haken en vanuit uw bedrijf iets rondom het thema "push the button" te organiseren. Onderstaand treft u nadere informatie (inclusief concept-programma) aan. 

 

Wat is het?

Voor het 11e jaar op rij staat de Dag van de Duurzaamheid op het programma. Op die dag vinden er tal van duurzame activiteiten plaats in heel Nederland. De dag wordt georganiseerd door de stichting Urgenda, die zich inzet voor een verduurzaming van Nederland. Iedereen kan meedoen en een initiatief aanmelden voor de Dag van de Duurzaamheid 2019.

Dit jaar gaat de gemeente ’s-Hertogenbosch een stap verder: 10 oktober 2019 is een dag waarin allerlei activiteiten rondom duurzaamheid zichtbaar in de stad aanwezig zijn onder een activerend thema: push the button! Doel voor 2019 is elkaar te laten zien wat er allemaal al is in de stad en in beeld te brengen hoe een duurzaam ’s-Hertogenbosch eruit ziet aan de hand van design thinking. Als je op de knop drukt gebeurt het! We geven aan alle partners die meedoen aan deze dag een groene knop op een groene plank en de opdracht om er zelf iets omheen te organiseren. Maakt niet uit wat: als het maar duurzaam is.

 

Wat gaan we doen?

We maken daarbij gebruik van de evenementen die er al zijn in de stad zoals de Vakbeurs energie in de Brabanthallen. Poppodium Willem Twee is de locatie waar het Bouwcirculair congres wordt gehouden met het thema Circulair Doen. Hogeschool AVANS heeft het plan op de onderwijsboulevard een Push the Button game te houden. Door op een groene knop te drukken ontpoppen zich allerlei spectaculaire activiteiten. In de hal van AVANS is ruimte voor initiatieven in de stad op het gebied van bouw en groen. Dit kan in de vorm van echt dingen laten zien in de hal, workshops en colleges. Buiten op het plein zal de rijdende woonkamer staan en hopelijk ook een tiny restaurant dat in samenwerking met studenten van KW1C gemaakt is. Ook zijn we in gesprek met Spark om te kijken hoe we bij Grasso het thema design thinking verder kunnen oppakken. Als inspirerende afsluiter zal cabaretier Guido Weijers op een centrale locatie zijn workshop over duurzaam geluk gaan houden, gevolgd door een afsluitende borrel. En we hopen hem in te kunnen zetten als verbindende schakel op alle locaties. Korte stand-up presentaties en fietsend op een flitsende Italjet elektrische fiets!

Naast verbinding met partners, bedrijven, woningcorporaties en scholen willen we de dag van de duurzaamheid zichtbaar maken voor een breder publiek. Er zijn weer voorleesacties door raadsleden op scholen, er komt een actie bij de winkels in de stad, er worden groene acties gehouden zoals het planten van bomen en het aanleggen van geveltuintjes, we denken erover studenten een petitie te laten tekenen voor meer duurzame studentenwoningen, een teken en ontwerpwedstrijd te houden met als opdracht teken de duurzame stad van de toekomst. We organiseren zoveel mogelijk cross-overs tussen de diverse activiteiten en vatten dit samen in een aantrekkelijk programma. Natuurlijk met de nodige publiciteit.

 

Samen met partners!

Er is dus veel mogelijk en voor veel partners een leuke kans om aan te haken. Graag horen wij waar jouw interesse ligt. In de hal van AVANS zijn nog diverse mogelijkheden om aan te haken. Zichtbare zaken te laten zien, issues agenderen die opgelost moeten worden in de spoorzone, experimenteren samen met studenten, houden van workshops en colleges: het is allemaal mogelijk. Ook tijdens het bouwcirculair congres zijn er diverse mogelijkheden om workshops te organiseren.

 

Concept programma:

9.00 uur :

  • Opening van de dag van de duurzaamheid door wethouder Mike van der Geld in Willem Twee.
  • Push the button!
  • Life stream verbindingen met andere locaties

9.30 uur :

  • Werksessies Bouwcirculair in Willem Twee, colleges bij AVANS en ontwerpactiviteiten bij Grasso en AVANS

12.30 uur:

  • Duurzame lunch op de diverse locaties

13.30 uur:

  • Start van de push the button game op onderwijs boulevard.

13.30 uur:

  • Presenteren van innovaties door CROW, Duurzaam GWW en Bouwcirculair,
  • Markt ‘zichtbare duurzame zaken in de stad’ overige partners bij AVANS

15.00 uur:

  • Plenaire workshop over Geluk en duurzaamheid door Guido Weijers in de Verkadefabriek.

16.00 uur:

  •  Afsluitende plenaire netwerkborrel in Verkadefabriek.

 

Wil jij als bedrijf aanhaken? Neem dan contact op met Raoul Beckers (Programmamanager Duurzaamheid Gemeente 's-Hertogenbosch)

 

r.beckers [at] s-hertogenbosch.nl | 073-6155211 │ Postbus 12345 │ 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch │ www.s-hertogenbosch.nl