Collectieve afvalinzameling

De Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch neemt u de rommel graag uit handen. Voor al uw afvalstromen hebben wij een oplossing. Voor uw restafval betaalt u bovendien per gewicht en dus alleen voor het afval dat u daadwerkelijk aanlevert.

 

Scherpe korting op afvalinzameling

Bent u lid van de vereniging Spoorzone, dan profiteert u van een scherpe staffelkorting op de inzamelkosten en op de huur van uw containers. Hierbij geldt: hoe meer leden er meedoen, hoe hoger uw korting! Deze bedraagt van 10 tot en met 25 deelnemers 5%, van 26 tot en met 50 deelnemers 7,5% en van 51 tot 100 deelnemers 10%.

 

Op dit moment zijn er 23 bedrijven die deelnemen aan de collectieve afvalinzameling via de vereniging Spoorzone.

 

Partner in duurzaamheid

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om duurzamer te werken. Enkele voorbeelden:

 

  • Vrijwel al onze wagens rijden op biogas-CNG, dat vrijkomt tijdens het productieproces van het naastgelegen Waterschap Aa en Maas
  • Wij optimaliseren regelmatig onze inzamelroutes om zo efficiënt mogelijk te kunnen blijven rijden
  • Wij leiden onze chauffeurs op in brandstof besparend rijden
  • Onze ruim 6.000 m² aan zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit voor onze gebouwen
  • Het snoeihout dat bewoners en bedrijven bij ons inleveren zetten wij in onze biomassacentrale om in warmte
  • Inmiddels zijn wij bijna geheel klimaatneutraal en voorzien wij in onze eigen elektriciteit en warmte – en in die van onze buren!

 

Wat is uw ecologische voetafdruk?

Hoe meer afval u produceert, hoe groter uw CO2-uitstoot is. Door echter aan de bron nóg beter te scheiden, houdt u minder restafval over. En minder restafval betekent minder CO2-uitstoot. Wat overblijft zijn in veel gevallen bruikbare grondstoffen, zoals kunststof, folie of papier. Deze grondstoffen hebben aanzienlijk lagere verwerkingskosten dan restafval. Het scheiden van afval kan zo al heel gemakkelijk voor een flinke kostenbesparing zorgen.

Benieuwd naar de kostenbesparing die de Afvalstoffendienst voor u kan realiseren? Neem contact op met Bart Bredenoord: b.bredenoord [at] s-hertogenbosch.nl of 073-615 6539.

 

Afvalstoffendienst
Gemeente ’s-Hertogenbosch
Paardskerkhofweg 12
5223 AJ ‘s-Hertogenbosch

Agenda

15 augustus 2020